Side 1 af 1

Orlan Gasogen stiger og falder i temperatur

: 19 sep 2017 22:00
af Kudsk
Hej.
Min svigerfar har nu fyret i hans Orlan ECO 25KW i 7 år. Der er skiftet dyse et par gange eller 3. Han siger at normalt ved fyring, kører den indtil den når sin temperatur på 75grader. Der er 1000L akkumulering, og det har kørt (næsten) fejlfrit i 6-7 år. For nylig begyndte den at lave kunster. Nu kører den op på 65-69 grader, og begynder at falde langsom ned til omkring 60-62grader, og så kravler den op igen, hvorefter det gentager sig. Den kan ikke længere nå op på 75grader. Jeg loddede styringen om, fordi han ikke mente at blæseren kørte som den plejede. Det kunne den ikke lide. Forreste display/tal forsvandt. Jeg har nu hjemkøbt en ny styring til 1600.- inkl. forsendelse fra Polen. Nu virker begge display, men den kører stadig ikke op på 75 grader. Kedel er netop renset, og lodrette rør i bag er rene/tomme. Den har Laddomat, og det ser ud til at virke. Jeg har ikke tjekket 0k spjældklappen i bag lukker helt tæt. Må jeg hellere tjekke i weekenden. Sekundær luft siger han skal stå 4 omgange ude. Herinde ser jeg 2,5. Hvad kan bøvlet skyldes? Nogen bud?
På forhånd tak.

Re: Orlan Gasogen stiger og falder i temperatur

: 20 sep 2017 07:52
af John Skov Jensen
Kører blæseren rimeligt stabilt på 100% når dette sker?
Hvis ja, vil jeg mene det er vand flowet i kedlen der skal kikkes på, f.eks ladeventilen.
Små ændringer i blæser hastighed kan slet ikke give så store temp udsving som du beskriver hvorimod varierende flow kan ændre drastisk på kedeltemperaturen

Re: Orlan Gasogen stiger og falder i temperatur

: 20 sep 2017 17:51
af Kudsk
Hej John.
Tak for svaret. Sidder der mon ikke en thermostat i laddomaten? Jeg må lige prøve at kigge på sagen. Syntes bare at han under alle omstændigheder burde kunne få kedlen op på 75grader. Det kommer den ikke uanset hvor længe han hælder træ på.

Mvh Jens

Re: Orlan Gasogen stiger og falder i temperatur

: 20 sep 2017 17:53
af John Skov Jensen
Jo, der sidder en termostat indbygget i ladeventilen

Re: Orlan Gasogen stiger og falder i temperatur

: 20 sep 2017 21:32
af Zarge
måske laddomaten driller, så returen til kedlen falder...

Re: Orlan Gasogen stiger og falder i temperatur

: 26 sep 2017 15:17
af Cyberfox
Hej,
Lyder som der er en termostat der åbner for tidligt og du evt har meget høj ydelse på pumpen.
Jeg har en fattigmandsløsning med en 3-vejs ventil uden laddomat, jeg har tit haft problemer med at få kedlen op i temperatur da pumpen er nødt til stå på maks for at flytte nok vand når der rigtigt kommer gang i den.
Jeg har løst dette ved at ændre den temp hvor pumpen starter fra 65 til 75 grader. Det betyder at pumpen stopper og starter nogle gange indtil kedlen er kommet op i ydelse - til gengæld så får jeg en højrere temp i akkutanken helt fra start.

Du burde ikke have problemer da laddomaten styre det, men måske ovennævnte kan være en midlertidig løsning.