Side 1 af 1

'Urent' træ i en Atmos

: 19 nov 2011 09:21
af sunek
Hej

Jeg har netop fået opsat en Atomos og fyre med skovtræ. I forbindelse med en ombygning har jeg udskiftet taget på mit udhus og herfra har jeg en god stabel brædder. Det var et tag med tagpap og der er spor af tagpap/ tjære på brædderne (ikke stykker af tagpap mere sorte skygger).

Kan man brænde den slags i en Atmos uden at skade miljø og kedel? Tjære findes naturligt i træ så spørgsmålet er hvor meget lidt ekstra betyder.

Hav en god weekend.

sunek

'Urent' træ i en Atmos

: 19 nov 2011 09:43
af Zarge
Kedlen er sikkert ligeglad, men om milljøet er skal jeg ikke kunne sige...
Hvis der ikke er for meget på ville jeg fyre op med skovtræ, så der bliver godt med gløder og temperaturen kommer på, og så smide en stak i, og se hvad der sker... Når bare der er ordenlig gang i kedlen, så bliver der så varmt i dysen så det skal nok gå... (Efter mn mening...;-)

'Urent' træ i en Atmos

: 19 nov 2011 09:46
af John Skov Jensen
Det kan du sagtens fyre med. Det bliver forbrændt ved så høj en temperatur at det ikke vil være muligt at se eller lugte noget.

/John

'Urent' træ i en Atmos

: 19 nov 2011 10:26
af themasterdk
Jeg kan sige på den her måde, min far har fyret med alt fra bleer til gummi i hans gamle baxi kedel og alt er væk ;-) kedel køre nu på 20 år, der er intet sket med den ;-)

'Urent' træ i en Atmos

: 19 nov 2011 12:59
af EKP
Er der ikke forskel på hvor kræsen man skal være med brændslet om det er støbejern eller pladejern?

'Urent' træ i en Atmos

: 19 nov 2011 13:54
af sunek
Tak for de hurtige svar - så har jeg brænde til nogle dages varme :)

Mvh

Sunek