Fer » 29 Nov 2011, 14:06 skrev:
Det du siger altså at det er bedst med en røg temperatur på over 250 grader, da du så er sikker på du ikke har kondens...
Ironi kan være anvendt, røggastemperaturen siger meget om din renhedsgrad af kedlen, og deraf din fyrings økonomi.
Du kan ikke bruge håndspålæggelses metoden, du skal have dig et temometer i røggassen. (Jeg kan holde på mit røggasrør når der er 130grader varm røg i det.)
Ja, det er også derfor jeg gerne vil ha en "Rigtig" temp for røggas.. der må være et område den skal ligge inden for?
der er ikke nogen "rigtig" temperatur. det afhænger af flere faktorer, blandt andet hvilken skorsten du har og om der er trækstabilisator osv osv
nogen har tidligere i tråde beskrevet at hvis man kan måle 55-60 grader i toppen af skorsten, så undgår du løbesod, frostsprængindger og sådan. sænk lillemors stege termometer ned i skorstenen og aflæs. wupti.