Side 1 af 2

"privatliv"

: 11 sep 2018 13:44
af MGB
Jeg blev kontaktet af en af disse "kanonsælgere" der ville sælge både el og gas.

Det der ryster mig - han kunne oplyse mig om mit faktiske forbrug både hvad angår el og gas - han oplyste at det var en database de havde adgang til!!.

Har vi slet ingen privatliv mere?

Re: "privatliv"

: 11 sep 2018 16:20
af BWJ
Det er nam for den nye persondatalov.

https://www.bdo.dk/da-dk/services/advisory/persondata

Re: "privatliv"

: 11 sep 2018 19:02
af lamborg
Ej . Jeg har spurgt min knægt som er advokat for jeg er også træt af alle de der opringninger men han oplyste at der var en særlov i databeskyttelses loven som siger at der er visse foretningstyper som havde lov til at ringe til dig uden om hovedloven fordi de ting kunne være samfundsnyttige ??
Men hvordan kan det farlige hus være samfundsnyttigt anden for Johnny Nim`s tegnebog . Men han var heller ikke sikker på at en sådan fumleforening havde hjemmel til det.

Re: "privatliv"

: 11 sep 2018 20:32
af pendec
Jeg tror ikke problemet er de ringer, uopfordret til dig. Der er firmaer som røde kors undtaget, men ikke Jehovas Vidner de må ikke ringe systematisk rundt og uopfordret.
iflg. denne artikel fra nettopower, så er el-sælgers opkald ikke lovlige, spørgsmålet er hvor mange som anmelder dem :(
https://www.nettopower.dk/nyheder/netto ... C3%A6lgere

Databasen som nævnes, burde ikke eksistere, det er lidt som at tale med forskellige forsikringsselskaber, som også fastsætter din pris ud fra den database hvori dine skader deles og dem som bor på adressen.
Vi har love imod datadeling mellem forskellige firmaer alligevel foregår det mange steder, og ingen stopper dem fra at dele dine informationer, eller så finder de en undtagelse i loven, som nogle mener de kan bruge til tillade at dele data imellem firmaer.

At det foregår på elmarkedet og på forsikringer er nok kun en lille del af dette, ligesom RKI egentlig også er tilladt, og de har direkte til formål at dele dine informationer, alt det kræver er dit OK, så kan de komme langt.

Re: "privatliv"

: 14 sep 2018 22:02
af Slevhansen
"Det farlige hus" må faktisk godt ringe til dig, jeg kan ikke huske den nøjagtige ordlyd, men de må godt.
De ringede til mig for et par uger siden, han ville lige høre om jeg var med i en fagforening.
Det sagde jeg jo så at jeg var, jeg mener jo at det er det rigtige, siden jeg jo er tillidsrepræsentant for den RIGTIGE fagforening der har OVERENSKOMSTEN på min arbejdsplads...så ville han da bare gerne ønske mig en fortsat god dag. :twisted:

Re: "privatliv"

: 15 sep 2018 10:05
af lamborg
Hæ hæ . Hos mig fik kvinde at vide at jeg nok ikke lige var den rigtige at ringe til da jeg konstant sang "nu dages det brødre" og i øvrigt havde været fællestillidsmand i 20 år :-) . Det morede hun sig over og hun prøvede ikke at spørge ind til mere

Re: "privatliv"

: 15 sep 2018 10:29
af pendec
Slevhansen skrev:
14 sep 2018 22:02
"Det farlige hus" må faktisk godt ringe til dig, jeg kan ikke huske den nøjagtige ordlyd, men de må godt.
Iflg. denne tænk artikel aug. 2018, må de ikke.
https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigh ... ge-til-dig

Du mener måske , de firmaer man allerede har været i kontakt med og har underskrevet og accepteret i deres betingelser at de må skrive og ringe til dig med nye tilbud, og så er der ikke noget problem, for vi glemmer ofte at trække det tilbage, når vi flytter selskab.
uopfordret, så er der grænser, også i den nye GDPR omkring deling af information med andre selskaber, samkørsel skal du stadig acceptere og tillade.

Re: "privatliv"

: 15 sep 2018 10:29
af Lintz
Det er utroligt nemt her på matriklen - Hverken jeg eller konen besvarer "Privat nummer" eller nummer som jeg/vi ikke kender.
Hvis det er et nummer som vi ikke kender slår vi det op på nettet "180.dk" - Og så bliver det blokeret hvis det er spam eller marketing.

Derved opnår vi "Privatlivets fred" :D

Re: "privatliv"

: 15 sep 2018 15:14
af Slevhansen
pendec
I den artikel du linker til er der en række undtagelser, og det er i den kategori de dér gule forretninger på en eller anden måde er havnet.
De må nu godt ringe til mig, det ser jeg som en del af underholdningen, jeg er også ret nem at underholde. icon_cheesygrin.gif

Re: "privatliv"

: 15 sep 2018 16:17
af pendec
Slevhansen skrev:
15 sep 2018 15:14
pendec
I den artikel du linker til er der en række undtagelser, og det er i den kategori de dér gule forretninger på en eller anden måde er havnet.
De må nu godt ringe til mig, det ser jeg som en del af underholdningen, jeg er også ret nem at underholde. icon_cheesygrin.gif
Det er altså ikke korrekt.

Tilbage i 2014 fik et elselskab en bøde, fordi forbrugerombudsmanden tog dem i at ringe til 7 af deres kunder, som IKKE havde givet samtykke til at de måtte ringe, bøden var 70.000kr. Og så er det jeg skriver uopfordret opkald fra elselskaber er ulovlige, så skal man bare anmelde dem til forbruger klagenævnet, så får de en pæn hilsen fra forbrugerombudsmanden, hvis de anmeldes når man ikke har givet samtykke til dette.

https://www.computerworld.dk/art/231802 ... ige-opkald

Hvis du mener reglerne er ændret, så må du meget gerne lægge en reference til de nye vedtægter hvor elselskaber nu er en del af undtagelserne, som du læser i artikel fra computerworld, at de ikke var i 2014, og dem mener jeg ikke er ændret siden dengang.

Du tænker nok på denne: https://www.ugebreveta4.dk/klagestorm-o ... 21295.aspx
og det handler om fagforeninger, ikke elselskaberne som misbruger det hul, som måske allerede er lukket.

her en anden sag, hvor det påpeges elselskaber ringer ulovligt til private i 2017: https://www.dr.dk/nyheder/penge/kontant ... rgiselskab

Så huller i loven, og gule fagforeninger, så dækker det ikke elselskaber og telefon salg derfra. Der er endda snak om at gøre de gule sælgere fra fagforeninger ulovlige i aug. 2018, og så har de altså intet med elselskaber at gøre.