Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Offset smoker eksperiment

Ordet er frit
Snak om lige hvad du har lyst til
Besvar
Brugeravatar
Pawgs
Stoker VI
Stoker VI
Indlæg: 221
Tilmeldt: 21 jan 2016 18:41
Mit fyr: Ksm multistoker 325-18
Areal: 195
Fremviser gerne i postnummer: 8940
Givet likes: 44 gange
Modtaget likes: 18 gange

Offset smoker eksperiment

Indlæg af Pawgs » 25 maj 2018 22:33

Da fruen ønskede sig en grill i fødselsdagsgave kiggede jeg rundt og endte med at købe en lidt atypisk grill efter dansk standart. En offset smoker.
Nærmere bestemt en tennessee 300
Link: https://www.kitchentime.dk/da/p/tenness ... VzEALw_wcB

Den bruges meget i USA til langtids stegning ved at fyre op i det lille brand kammer med træ.
Foruden rygning og almindelig grillning.

I USA fyre de med tørt træ I det lille kammer når de kangtids steger og lægger et stykke på Ca en gang i timen alt efter temperatur og træ størrelse.
Min tanke var om der kunne bruges træbriketter uden bindemiddel da de brænder længere så den kan passe sig selv længere tid ad gangen?

Der er jo træpille griller og pizza ovne så kunne det ikke fungere ligeså godt at smide en træ briket på?
Hvad siger i?

Med træbriketter tænkter jeg på noget i denne stil
Link: https://www.jemogfix.dk/traebriketter-p ... 2/9035565/


Brugeravatar
H.S
Stoker XIV
Stoker XIV
Indlæg: 909
Tilmeldt: 11 aug 2007 20:36
Mit fyr: Windhager BioWin2 med pille sug
Areal: 220
Brændsel: Træpiller 6 mm
Fremviser gerne i postnummer: 8362
Årligt forbrug: Ca 5 t Tror jeg
Geografisk sted: Hørning
Givet likes: 26 gange
Modtaget likes: 44 gange
Kontakt:

Re: Offset smoker eksperiment

Indlæg af H.S » 25 maj 2018 22:43

Kender ikke denne grill
men tror ikke det "træ" er rent nok til madlavning
ville nok enten købe noget der er til formål elle flække det selv
så kan du også få smag med fra træet ;-)
Henrik Schack
Projekt teknikker www.windhager.dk
Windhager Nordic +45 4038 3498 Direkte +45 2366 9190

Brugeravatar
Lintz
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 7985
Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
Givet likes: 1380 gange
Modtaget likes: 796 gange

Re: Offset smoker eksperiment

Indlæg af Lintz » 26 maj 2018 07:51

Umiddelbart vil jeg sige "ja" til at det ville fungerer men "Nej"til at bruge det. Med samme begrundelse som "H.S.".
Du aner ikke hvilken træsort du fyrer med og hvis den automastisk tilsætter smag fra træet syntes jeg ikke det er en god ide.

P.S. Håber at du og konen kan lide smagen som bliver tilføjet via grillingen for sådan som jeg kan forstå den virker kan man ikke undgå det.

Konen herhjemme er ikke meget for den smag - Har prøvet med disse bakker på grillen med forskellige træsorter men det er droppet igen.

- Men spændt på at høre hvordan det kommer til at gå. Får vi en opdatering senere ? :D
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.

Hjemme teori
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 2518
Tilmeldt: 28 feb 2008 23:46
Mit fyr: 16kW OPOP20 V.7 /Atmos 25GD+1800L Akku
Areal: 154m2
Brændsel: Brænde, sol , træpiller
Årligt forbrug: 5,5 t pill
Geografisk sted: 4295, Stenlille
Givet likes: 29 gange
Modtaget likes: 233 gange

Re: Offset smoker eksperiment

Indlæg af Hjemme teori » 26 maj 2018 09:24

Den er sku da fed!

Mine tanker er at hvis det giver røg smag er det fordi, det brænder/gløder for koldt og der tror jeg ikke nåletræ, som oftest bruges til piller og briketter, give den fede smag, nok nærmere det modsatte.

Da jeg røgede en del brugte jeg bøgesmuld og derudover nogen gange elletræ som var håndsavet for at undgå kædeolie i træet.

Så jeg ville også gå efter løvtræ, og lave det selv.

og ellers bare grille det og putte røgsmuld i brænderen, det er i hvert fald nemt at styre.
Mvh. Sophus

Brugeravatar
Pawgs
Stoker VI
Stoker VI
Indlæg: 221
Tilmeldt: 21 jan 2016 18:41
Mit fyr: Ksm multistoker 325-18
Areal: 195
Fremviser gerne i postnummer: 8940
Givet likes: 44 gange
Modtaget likes: 18 gange

Re: Offset smoker eksperiment

Indlæg af Pawgs » 26 maj 2018 11:06

Der kan læses lidt om hvordan de virker her.
Link: https://www.homeshop.dk/content/hvordan ... oker-.html

Der er intet til hændre for at grille normalt på den ligesom en tøndegril med låg.

I forhold til kvaliteten af briketterne er der mange der fx reklamer med at de er 100 procent eg uden bindemiddel.

Jeg har brugt den en 4 gange indtil nu.
De sidste par gange har jeg tændt op i den lille boks med almindelig kul og grillet pølser og kød direkte på dem.
Så har jeg lagt brød og færdig mad op i det store rum hvor der var omkring 100 grader. Fint til at holde maden varm til de er klar på mere mad.


Jeg har lavet en okse corvette ved indirekte varme i 4 timer på omkring 100-130 grader ved brug af kul. Den blev helt fin👍👍
Vedhæftede filer
IMG_20180519_110009.jpg


Besvar