Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

hjælp søges i Vojens området

Ordet er frit
Snak om lige hvad du har lyst til
Besvar
jcr1818
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 23
Tilmeldt: 24 okt 2017 01:24
Mit fyr: Baxi multiHeat
Areal: 184
Brændsel: træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6560
Årligt forbrug: ca. 12-14 tons
Geografisk sted: Sommersted
Givet likes: 1 gang

hjælp søges i Vojens området

Indlæg af jcr1818 » 10 apr 2018 12:16

Da min ven som oprindelig har bygget systemet op her, er på job i udlandet, vil jeg høre af ,om der er en som bor omkring mit område der måske har tid og lyst til at hjælpe mig med at få problemet fysisk løst? Jeg har ikke forstand på smediearbejde m.v. desværre.
Situationen er den:
Jeg har en 3 tons silo på halmloftet indeholdende træpiller. Med en lille plade i siloens bund åbner jeg for spjældet og pillerne falder ned i mit kædesystem. Kædesystemet som kører på en lille el motor skubber pillerne med rundt i et lukket system som er bygget op af aluminiumsplader (kasseform) og ender ved hullet som er lavet i halmloftet. Via hullet falder pillerne så ned gennem et rør og videre ned i mit stokermagasin.
Systemet har fungeret uden problemer overhovedet i årevis og det tager ca. 7-8 minutter at fylde mit 200 liters magasin op så kæden kører stille og rolig rundt uden overbelasning. Alt hvad jeg gør, er at tænde for strømmen og kæden kører. Virkelig nemt.
Nu er problemet så at hesteskoen som er den (der er 8 stk i alt svejset på kæden) bøjer af (giver efter) ved stor pillemængde og pillerne sætter sig i klemme mellem hesteskoens sidekant og aluminiumsrammen. Dette resulterer i et stop og med risiko for at kæden evt. sprænger.
Uden at have meget forstand på det så kunne jeg forestille mig 2 løsningsmuligheder:
1) svejse en eller anden form for en stiver på kæden og på bagsiden af henteskoen. Dette ville bevirke at hesteskoen ikke giver efter for pillemængden men der bliver måske et problem når kæden skal passere rundt?
2) Undgå at for stor mængde piller kommer ud af siloens bund. Den står i forvejen på næsten et minimum så der burde faktisk ikke komme flere piller ud end tidligere, men skubber jeg pladen længere ind og hullet hvor pillerne kommer ud af siloens bund dermed bliver mindre, risikerer jeg at smuldet blokerer for pillernes frit fald. Jeg har endnu ikke mulighed for at komme ned i siloen før den er helt tom, måske kan jeg lave et eller andet der? Hvis jeg havde garanti for stort set 0-smuld ville pillerne ved et meget lille hul fint bare kunne falde ned og hesteskoene som sidder på kæden vil nemt kunne føre pillerne med rundt uden at give efter. Ved sidste levering fra Ewers energi var kvaliteten bare ikke ok, hvilket de også har kompenseret for, men hvad hjælper det når man oplever dette her rod? Der er ingen garanti for ensartet kvalitet så jeg kan ligeså godt få bygget systemet til at fungere under svære forhold også. Derfor dette her indlæg.
Her billeder af systemet:
https://ibb.co/hxBcZx
https://ibb.co/iwN1ux
https://ibb.co/gQh1ux
https://ibb.co/bNm5Mc
https://ibb.co/ipMBux
https://ibb.co/jBq4Ex
https://ibb.co/dfsC1c
https://ibb.co/hCdkMc


Besvar