Side 1 af 1

Ombygning Morsø 1126ds.

: 15 nov 2015 21:46
af KLUNSERDELE
Det er ikke så svært at ombygge en Moersø 1126 DS til en bedre ovn.
Man sparer en masse penge på støbejernsrøgvenderplade og man får meget renere forbrænding.
jeg tager udgangspunkt i Morsø 1126EN scamolsæt.

du bruger de 3 stk 15 mm plader i bagside , men i 24 mm højde. Lidt højere en EN løsning, som har 25 mm tertiær luftkanal.
Du laver to sideplader i 25 mm scamol i siderne startende i 24 mm og slut i vist nok 31 cm.
Du laver en underste røglederplade magen til den underste i en 1126 EN
Du laver 15mm scamol for sideplader i ovn.

Dernæst kan du tilkøbe rørskål.

Jeg køber scamol til foræringspris og kan levere en komplet løsning for 500 kr.
2 bundplader, 3 bagplader, 2 sideplader 25 mm og 1 topplade 25 mm.

Re: Ombygning Morsø 1126ds.

: 15 nov 2015 21:56
af Lintz
KLUNSERDELE skrev:Det er ikke så svært at ombygge en Moersø 1126 DS til en bedre ovn.
Man sparer en masse penge på støbejernsrøgvenderplade og man får meget renere forbrænding.
jeg tager udgangspunkt i Morsø 1126EN scamolsæt.

du bruger de 3 stk 15 mm plader i bagside , men i 24 mm højde. Lidt højere en EN løsning, som har 25 mm tertiær luftkanal.
Du laver to sideplader i 25 mm scamol i siderne startende i 24 mm og slut i vist nok 31 cm.
Du laver en underste røglederplade magen til den underste i en 1126 EN
Du laver 15mm scamol for sideplader i ovn.

Dernæst kan du tilkøbe rørskål.

Jeg køber scamol til foræringspris og kan levere en komplet løsning for 500 kr.
2 bundplader, 3 bagplader, 2 sideplader 25 mm og 1 topplade 25 mm.


Hej "Klunserdele"
Har vi gang i en handel her ?
Er du erhvervsdrivende med CVR-nummer ?

Eller er det bare en venlig oplysning om hvordan man ombygger en Morsø ?

Er det en af de første to ting, læs da venligst regelsættet.
Skulle du være i gang med en handel har vi mulighed for at flytte tråden til "salg" eller "Forhandler-salg".

Lintz / Redaktørgruppen

Re: Ombygning Morsø 1126ds.

: 15 nov 2015 23:24
af Hjemme teori
Og så har jeg lavet en lignende tråd tidligere.
Mere om hvordan jeg ombyggede min. Den umiddelbare konstatering var at trækket blev dårligere en i den originale indpakning, men at ydelsen måske også steg lidt.
Min skorstensfejer brød sig især ikke om det, da godkendelsen så ikke længere galt på den ovn og så har jeg vist faktisk læst på Morsø at afstandskravet til en EN er større end til DS.

Det er ikke for at tale ideen ned men for at give lidt mere info.
Og min top skamol holdt kun et år, men er nok billigere end en original røgvendeplade

Re: Ombygning Morsø 1126ds.

: 02 nov 2016 17:34
af KLUNSERDELE
Ombygning 1126 DS med modificeret scamolsæt.

Det er noget sludder, at afstandskrav for 1126 En er større end for en 1126 DS

1126DS vil fungere langt bedre med tilpasset scamolsæt fr 1126 EN.
Højere båltemperatur i brændkammer. Dette skyldes bedre isolering af brændkammer.
Da 1126 DS ofte ikke har så god skorsten, anbefaler jeg kun at man bruger nederste røgvenderplade
evt med en 15mm plade hvilende mod forkant svarende til 3 mm stålpladen på 1126 ds løsning.

mvh

Vagn
tlf 41413301

Re: Ombygning Morsø 1126ds.

: 03 nov 2016 04:12
af dannidines
Der er hvertfald registreret et firma "KLUNSERDELE" på Vagns adresse, så "forhandler-salg" er nok rette sted :)

Lyder spændende med ombygning, men min fejer har sagt samme som hjemme teori - idag skal man ikke fifle med sin varmekilde, da godkendelsen er på "som den blev leveret."

Siger ikke det er ulovligt, siger bare man skal tænke sig mere om idag :)

Re: Ombygning Morsø 1126ds.

: 04 nov 2016 21:47
af KLUNSERDELE
Når jeg viser ombygning af 1126 ds Med et scamolsæt lignende 1126 en godkendt. er det ikke for at skabe profit.
Du får en bedre ovn med højere båltemperatur akkurat som via en 1126 En.
Du får ikke tertiær lufttilførsel, men på 1126 køber du blot en skinne til ca 400 kr i rustfri og skærer ca 12 huller i bagplade og monterer skinnen.
Så har du tertiær luftindtag. Morsø's løsning er ret primitiv, at de end ikke har en plade bag ovn som tvinger luft ind i ovn.
Jeg ville som vvs-ingeniør anbefale en simpel løsning til forbedring af en 1126 DS ovn.
Erstat din 20x24 cm plade i 15 mm tykkelse med en hård plade i 20 mm.
bor huller i ovnen bagtil ca 5 cm over riste plade i området i midten. (20 cm område)
fræs 8 mm spor bagtil i midterste bagplade fra 5 cm til 2 cm før top.
Bor 2 række små huller fra 4 cm og til 6 cm i den nye midterplade.
Du suger nu friskluft fra bagside og frigiver den ca 22 cm forvarmet iltholdig over bålet.
Da min løsning bygger på tvungen konvektion burde den være mere effektiv en den originale
løsning fra morsø 1126EN
Alternativ på 1126 EN. Spær luftgennemgang for fri lodret luftpassage. på inderste konvektionsplade.

mvh
vagn