Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Dagens store spørgsmål

Ordet er frit
Snak om lige hvad du har lyst til

Skal en frikadelle steges på tre sider ?

Ja
6
21%
Nej
18
64%
Hva´fa´en rager det mig
4
14%
 
Afgivne stemmer: 28

Brugeravatar
J-B
Stoker XVI
Stoker XVI
Indlæg: 1548
Tilmeldt: 27 feb 2012 10:28
Mit fyr: HS Tarm Woody 10kw V10 pt.
Areal: 85 Kvm
Brændsel: Varga træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 7950
Årligt forbrug: 3.222,4kg.
Geografisk sted: Thorup Mors
Givet likes: 50 gange
Modtaget likes: 39 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af J-B » 23 jan 2014 21:01

Tom_AT skrev:Nemlig..

Mon Lintz også kalder romkugler for trøfler? ... :shock: icon_cheesygrin.gif
De hedder da sputnikker :great:


Landlyst
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 4479
Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
Areal: 200kvm+ 60kvm
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Dagligt forbrug: 30,8
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: 8830 Tjele
Givet likes: 22 gange
Modtaget likes: 12 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Landlyst » 23 jan 2014 21:20

Lintz skrev:
Var det en hentydning til karbonader / krebinetter ?

For mig er det altså en karbonade - Aldrig en krebinet (er det stavet rigtigt) selv om jeg ved den bliver kaldt sådan visse steder
Karbonader og krebinetter er ikke det samme... Ren gris karbonader og gris og kalv krebinetter..... icon_cheesygrin.gif

Brugeravatar
Lintz
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 7985
Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
Givet likes: 1380 gange
Modtaget likes: 796 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Lintz » 23 jan 2014 21:36

Landlyst skrev:
Karbonader og krebinetter er ikke det samme... Ren gris karbonader og gris og kalv krebinetter..... icon_cheesygrin.gif

Sakset fra Wikipedia

En karbonade eller en krebinet er en fladtrykt kugle af hakket kød, der er stegt som en bøf.

Karbonader laves af 100% svinekød, alternativt af 50% svinekød/50% kalvekød. Kødet bliver først formet i passende kugler, derpå vendt i mel, så i pisket æg, og til sidst i rasp. Afslutningsvis steges på en stegepande. Karbonader/krebinetter serveres ofte med grønærter eller blandede grøntsager, smeltet smør og brasede kartofler.

På Sjælland kaldes retten typisk en krebinet, hvis der kun er anvendt svinekød, og en karbonade hvis den er af både svinekød og oksekød.

Så du har delvist ret.......En karbonade i Danmark...........En krebinet på "Djævleøen"
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.

Brugeravatar
Jobak
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 873
Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
Areal: 180
Brændsel: Silva 8mm
Årligt forbrug: ca. 6t
Geografisk sted: Hjerm
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Jobak » 23 jan 2014 21:40

Landlyst skrev:
Karbonader og krebinetter er ikke det samme... Ren gris karbonader og gris og kalv krebinetter..... icon_cheesygrin.gif
Vrøvl!!! :shock:

Med venlig hilsen
Jobak

Det brænder først, som er nærmest ved ilden.

Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3485
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 136 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Brandsen » 23 jan 2014 21:55

Halløj i forum,

I har dæl'me alle sammen røget eller drukket noget, der vist ikke var helt godt for Jer.

Har man set filmen The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, så vil man vide at svaret på
Meningen med livet, universet, og Alting er : 42 !

Altså, skal en dunse steges på 42 sider. I kan bare kontrollere den meget troværdige
avis The Independent :


http://www.independent.co.uk/life-style ... 05734.html

Dixi, Baxi !
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )


Brugeravatar
Skiveren
Stoker XV
Stoker XV
Indlæg: 1287
Tilmeldt: 12 dec 2011 10:06
Mit fyr: Ekoheat 1500 :-)
Areal: 219 m2 i to plan
Brændsel: 8 mm piller
Fremviser gerne i postnummer: 9800
Dagligt forbrug: 3-20 kg
Årligt forbrug: 7000 kg
Geografisk sted: Sdr Harritslev (Hjørring)

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Skiveren » 23 jan 2014 22:00

:toofunny: :blink:
Ekoheat 1500 m/ Ekocompress askeskuffe, sat igang den 16/02-2012 :-)
Ekoheat 900 m/ Ekocompress askeskuffe, sat igang den 25/01-2014 :-)
-Hvis du skal bygge nyt, bygge til, bygge om, bygge... www.tegnestuenveksoe.dk
Mvh Skiveren~ Ole Veksø

Brugeravatar
Klaus
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3772
Tilmeldt: 27 dec 2006 06:36
Mit fyr: MGM Comfort 15KW
Areal: 185kvm
Brændsel: De billigste træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6900
Dagligt forbrug: 10-16kg
Årligt forbrug: Forventet 4 ton
Geografisk sted: Vestjylland ved siden af Ringkøbing fjord.
Givet likes: 3 gange
Modtaget likes: 2 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Klaus » 24 jan 2014 16:08

Lærdommen fra min læretid som slagter er at er farsen viklet ind i KREBINENETTET(fedtnettet der holder maven i grisen, så vidt jeg husker) er det en krebinet - navnet kommer fra nettet, og smager fantastisk. En karbonade er fætteren i æg og rasp.

Brugeravatar
Klaus
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 3772
Tilmeldt: 27 dec 2006 06:36
Mit fyr: MGM Comfort 15KW
Areal: 185kvm
Brændsel: De billigste træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 6900
Dagligt forbrug: 10-16kg
Årligt forbrug: Forventet 4 ton
Geografisk sted: Vestjylland ved siden af Ringkøbing fjord.
Givet likes: 3 gange
Modtaget likes: 2 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Klaus » 24 jan 2014 16:12


Landlyst
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 4479
Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
Areal: 200kvm+ 60kvm
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Dagligt forbrug: 30,8
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: 8830 Tjele
Givet likes: 22 gange
Modtaget likes: 12 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Landlyst » 24 jan 2014 20:31

Min kære afdøde mor lavede KARBONADER til os kun af gris.... og sagde at de fine spiste krebinetter som skulle være gris og kalvekød.... :great:

Så sådan er det.... icon_cheesygrin.gif

Og hun stegte også kun på to sider....

Det eneste der skal steges på flere sider er farsede porre..... icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif

Brugeravatar
Lintz
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 7985
Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
Givet likes: 1380 gange
Modtaget likes: 796 gange

Dagens store spørgsmål

Indlæg af Lintz » 24 jan 2014 20:44

Landlyst skrev:Min kære afdøde mor lavede KARBONADER til os kun af gris.... og sagde at de fine spiste krebinetter som skulle være gris og kalvekød.... :great:

Så sådan er det.... icon_cheesygrin.gif

Og hun stegte også kun på to sider....

Det eneste der skal steges på flere sider er farsede porre..... icon_cheesygrin.gif icon_cheesygrin.gif
Og hvad mor sagde - Ja det var jo sandt....... :great:

P.s. - Min mor steger frikadeller på den rigtige måde........ på tre sider. icon_cheesygrin.gif

Note: Min kone er opvokset med farserede porre I FAD !!!! Beror vist på lidt dovenskab fra hendes mors side - Det var nemmere :wink:
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.


Besvar