Side 4 af 4

Skarpe køkkenknive?

: 17 jan 2013 08:35
af themasterdk
Æblebjerg skrev:Jeg har hidtil brugt en god diamant slibesten korn 600 og et diamantstrygestål korn 1200. Det har fungeret rimeligt godt, men det kan være svært at holde slibevinkelen konstant.

Jeg er derfor selv på udkig efter et godt slibesystem, og har ledt en del rundt på nettet.

Jeg har prøvet Lansky. Jeg synes det virker ok til små lommeknive, men er lidt for omstændigt til størrer køkkenknive. Der er rigtig mange der er mener Apex Edge pro er et rigtigt godt system. Der er også nogle gode videoklip.

http://www.edgeproinc.com/

Jeg er selv meget fristet, men synes det er mange penge.

Selvom jeg er meget imod at købe billige efterligninger, er jeg friset af at købe en kineserefterligning (ikke kopi) af edge pro:

http://www.ebay.co.uk/itm/New-Knife-Sha ... 43b4528249

Det er jo en helt anden prisklasse. slibestenene er ikke noget at råbe hurra for, men jeg har så tænkt mig at købe de originale sten og bruge dem i stedet. så er det stadig til at betale.

Se det ser mere proff ud end det andet icon_cheesygrin.gif

Skarpe køkkenknive?

: 23 maj 2013 07:36
af mlab
Tom_AT skrev:
Jeg har Dyre MAC og Buck knive som koster pænt meget mere end nogen Raadvad kniv og med langt bedre stål end nogen Raadvad kniv. Og gæt lige en gang. De skal også slibes af og til. OG ja, jeg har også 4-5 Raadvadknive der bliver brugt dagligt. Og de skal også slibes.

Og Lansky sættet tør jeg godt anbefale at man køber. Hvad enten det er 3 eller 5 stens-sættet. Det er noget der virker.
@Tom_AT: Tak for anbefaling af Lansky-sættet.., men hvilkne vinkel sliber du hhv. dine Rådvad og din Buck i..?

pft
/Morten

Skarpe køkkenknive?

: 23 maj 2013 11:28
af Tom_AT
Mine køkkenknive sliber jeg i en vinkel på 20 grader. Buck kniven på 25 grader.

Skarpe køkkenknive?

: 23 maj 2013 12:07
af mlab
1000 tak for hurtigt svar

/m