Stegt ål på Reersø Kro
-
- Stoker XII
- 13
- Indlæg: 762
- Tilmeldt: 16 jul 2010 20:16
- Mit fyr: Atmos 32
- Areal: 180m2 + 25m2
- Brændsel: bøg
- Fremviser gerne i postnummer: 9575
- Årligt forbrug: 30 m3
- Geografisk sted: 9575 terndrup
- Har takket: 2 gange
- Blevet takket: 1 gang
Stegt ål på Reersø Kro
Ja som overskriften siger vil jeg bare lige gøre jer lidt misundelige. Har lige indtaget ål ad libitum med en lille snaps til på Reersø kro. Mums mums..... Godt at overnatningen foregår samme sted så jeg ikke skulle vralte alt for meget afsted.
Mvh Anders
-
- Stoker VII
- 16
- Indlæg: 260
- Tilmeldt: 08 jul 2007 09:40
- Mit fyr: Woody / OPOP
- Areal: 220
- Brændsel: træpiller
- Dagligt forbrug: 22 kg i december
- Årligt forbrug: forventet 5-6tons
Stegt ål på Reersø Kro
Ål er faktisk udrydningstruet... Derudover pines de forfærdeligt inden aflivning. Så jeg siger "Nej tak" til stegte ål
-
- Stoker XII
- 13
- Indlæg: 762
- Tilmeldt: 16 jul 2010 20:16
- Mit fyr: Atmos 32
- Areal: 180m2 + 25m2
- Brændsel: bøg
- Fremviser gerne i postnummer: 9575
- Årligt forbrug: 30 m3
- Geografisk sted: 9575 terndrup
- Har takket: 2 gange
- Blevet takket: 1 gang
Stegt ål på Reersø Kro
Dem vi har fået serveret er fra eget bassin. Det er vist ikke så nemt mere at fange ål i naturen. Hørte noget for nogen tid siden om at bestanden er faldet helt vildt. Derfor man sjældent ser dem på menuen rundt omkring.
Tror faktisk det er 20 år siden jeg sidst fik ål
Tror faktisk det er 20 år siden jeg sidst fik ål
Mvh Anders
Stegt ål på Reersø Kro
Uhhmmm - spiser ofte på Reersø kro, - det er ikke mere end 10 minutter hjemmefra - Ål er også menuen jeg altid napperabn » 21 Aug 2012, 20:51 skrev:Ja som overskriften siger vil jeg bare lige gøre jer lidt misundelige. Har lige indtaget ål ad libitum med en lille snaps til på Reersø kro. Mums mums..... Godt at overnatningen foregår samme sted så jeg ikke skulle vralte alt for meget afsted.
Og korrekt - de har dem i eget bassin
- MartinLau
- Stoker XII
- 12
- Indlæg: 785
- Tilmeldt: 21 feb 2012 17:28
- Mit fyr: Ekoheat 900
- Areal: 204
- Brændsel: Fågelfors 8mm
- Fremviser gerne i postnummer: 4840
- Dagligt forbrug: 10-15 kg
- Årligt forbrug: 5,5 tons
- Geografisk sted: Nørre Vedby (Falster)
- Har takket: 1 gang
- Blevet takket: 4 gange
Stegt ål på Reersø Kro
Jo, de er opdrættet sikkert i eget basin, men de kan vel ikke selv få dem til at yngle?
Det er vel netop grunden til at bestanden er truet?
De stædige bæster vil ikke knalde andre steder end Sargossahavet.
Total yndlingsspise. Det er mindst 10 år siden jeg fik det.
Det er vel netop grunden til at bestanden er truet?
De stædige bæster vil ikke knalde andre steder end Sargossahavet.
Total yndlingsspise. Det er mindst 10 år siden jeg fik det.
Venlig hilsen
Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!
Martin Lau
-----------------------------------------------
Better to reign in hell, than to serve in heaven!
-
- Stoker XIX
- 12
- Indlæg: 5481
- Tilmeldt: 02 aug 2011 21:08
- Mit fyr: 24 kw black star semirens
- Areal: 200
- Brændsel: piller
- Fremviser gerne i postnummer: 4261
- Årligt forbrug: 7,2 tons
- Geografisk sted: høve - skælskør
- Har takket: 405 gange
- Blevet takket: 423 gange
Stegt ål på Reersø Kro
husk også t være god ved dyrene, fisk skal svømme.
Og ben 2 omgange på talerkenen, samt kryds i midten
Og ben 2 omgange på talerkenen, samt kryds i midten
-
- Stoker VII
- 16
- Indlæg: 260
- Tilmeldt: 08 jul 2007 09:40
- Mit fyr: Woody / OPOP
- Areal: 220
- Brændsel: træpiller
- Dagligt forbrug: 22 kg i december
- Årligt forbrug: forventet 5-6tons
Stegt ål på Reersø Kro
Tja. Jeg kan fornemme at folk har en vis ligegyldig holdning overfor at vi om få år ikke længere har ål tilbage i verden. De ål i spiser på restaurant kommer fra samme sted som de vildtfangede. Ål gyder udelukkende i sargasso havet. Der fanges størstedele af alle ungerne (glasål) nogle opfedes, andre tilberedes som glasål, hvor flere hundrede ål benyttes i en enkelt ret.
Jeg mener vi alle har et ansvar over for vores naturarv. Fakta er: spiser i ål, er i med til at udrydde bestanden.
I kan eventuelt læse på http://www.eaa-europe.org/index.php?id=60 for videnskabelige facts.
Og ja, fisk er sundt - men der findes andre arter som ikke er på randen af udslettelse!
Jeg mener vi alle har et ansvar over for vores naturarv. Fakta er: spiser i ål, er i med til at udrydde bestanden.
I kan eventuelt læse på http://www.eaa-europe.org/index.php?id=60 for videnskabelige facts.
Og ja, fisk er sundt - men der findes andre arter som ikke er på randen af udslettelse!
-
- Stoker V
- 12
- Indlæg: 151
- Tilmeldt: 26 feb 2012 18:04
- Mit fyr: Scotte 20 kW og 60 rør solvarme
- Areal: 280
- Brændsel: træpiller 8 mm
- Fremviser gerne i postnummer: 4700
- Dagligt forbrug: Ved jeg ikke endnu
- Geografisk sted: Næstved
Stegt ål på Reersø Kro
Sikke noget sludder - hvorfor i alverden skulle nogen pine dem inden aflivning!neonus » 21 Aug 2012, 21:28 skrev:Ål er faktisk udrydningstruet... Derudover pines de forfærdeligt inden aflivning. Så jeg siger "Nej tak" til stegte ål
Og budskaberne om, at ålen er udrydningstruet er efter min overbevisning og erfaring stærkt overdrevne.
Jeg fiskede ål med ruser for 30-40 år siden, og jeg genoptog hobbyen for 3 år siden (naturligvis kun i de måneder, hvor det nu er tilladt). Og der går væsentligt flere ål i ruserne nu end dengang. Så hvordan man kan påstå, at bestanden er gået ned, det fatter jeg ikke!
-
- Stoker VII
- 16
- Indlæg: 260
- Tilmeldt: 08 jul 2007 09:40
- Mit fyr: Woody / OPOP
- Areal: 220
- Brændsel: træpiller
- Dagligt forbrug: 22 kg i december
- Årligt forbrug: forventet 5-6tons
Stegt ål på Reersø Kro
Ok - du er så selvudnævnt ekspert på området fordi du fiskede ål for 30-40 år siden og nu gør det igen.
Så må hele verdens fiskerieksperter jo tage fejl.....
Derudover er det et faktum at mange stadig afslimer ål ved at komme dem levende ned i diverse kemiske blandinger. Det er bare mere effektivt når de levende vrider sig i smerte end først at aflive dem....
Så må hele verdens fiskerieksperter jo tage fejl.....
Derudover er det et faktum at mange stadig afslimer ål ved at komme dem levende ned i diverse kemiske blandinger. Det er bare mere effektivt når de levende vrider sig i smerte end først at aflive dem....