Side 1 af 1

Optimering af nuværende løsning

: 15 okt 2014 21:22
af LHstoker
Hej.

Ny på forum.

Jeg er for såvidt også ny som "fyrbøder", selvom jeg har haft et fyr i to fyringssæsoner. Fyret fulgte med huset.

Min nuværende installation består af en gammel Salamander Støbejernskedel fra DFJ med en stoker, jeg ikke kender navnet på (jeg forestiller mig, det i en eller anden forstand er hjemmelavet). Styringen er en Powermatic KAB-980. Jeg fyrer med træpiller.

Med indlægget her er jeg interesseret i at få hjælp til at optimere denne løsning indtil jeg har besluttet mig for, hvad jeg så skal. Optimeringen skal kunne svare sig på kort sigt, medmindre den forbedre forholdene væsentligt.

1. kedlen trækker en del falsk luft, idet jeg har et klart indtryk af, at det brænder baglæns, hvis jeg ikke har en høj indfyring af brændsel. Desuden kan jeg se ved optænding, at der står røg ud flere steder fra kedlen, selvom inspektionslugen er lukket. Er det ikke "blot" at gå efter med en eller anden form for tætningsmasse og evt. pakninger, hvis jeg kan finde noget, som passer?

2. min intuition siger mig, at jeg har en alt for stor forskel mellem kedeltemperaturens "set point", og det man måske kalder for peak temperatur. Konkret: sætter jeg temperaturen til 56 grader C, så peaker den over 70 grader C afhængigt af vejret. Jeg forestiller mig, at det skyldes a) for stor indfyring kombineret med meget falsk luft b) forkert lille ilt/brændsel forhold, således at der ligger en masse brændsel og ulmer. Det resulterer selvfølgelig i en masse pausefyring, som igen forstærker problemet pga. den høje indfyring. Nogle perspektiver på dette?

3. her i overgangperioden i år fyrer jeg med træ, selvom jeg ved, det er uøkonomisk og forurenende i en gennemforbrændingskedel, da jeg har fri adgang til træ. Findes der en metode til at optimere brugen af træ i min nuværende kedel? Eller er det muligt, at mit fyr kan køre på træflis, for så var det måske en mulighed.

Beklager det lange indlæg.

Håber der er nogen, der har lyst til at byde ind.

Vh

Lasse

Optimering af nuværende løsning

: 15 okt 2014 21:30
af Aaen
Jeg tror at din stoker er alllllt for stor i forhold til det varme du skal bruge. jeg havde et ligende setup, med en gammel kokskedel med en powermatic stoker, med netop den styring du nævner.
Du kan måske godt optimere lidt med nogle røgvenderplader og tætne lidt hist og pist, men jeg tror helt ærligt ikke at du får det store ud af det. Gem kudtet og pengene til et andet anlæg.

gallery/image_page.php?album_id=272&image_id=1150

sådan så det ud før.

Optimering af nuværende løsning

: 15 okt 2014 22:33
af LHstoker
Tak for input. Der har vi jo mit fyr, men med en anden kedel :-)

Havde ikke lige tænkt over kapasiteten. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at i overgangsperioden kan fyret slet ikke komme langt nok ned i effekt. Det ser jeg således, at mit forbrug ikke ville ændre sig drastisk, selvom det begyndte at blive meget koldere. Derfor fyrer jeg lidt alternativt nu.

Det kan godt være, jeg skal satse på, at det bliver sidste vinter med dette fyr.

Optimering af nuværende løsning

: 15 okt 2014 22:43
af Aaen
Hvis de er ens, så har du en stoker på 48 kw...

Optimering af nuværende løsning

: 15 okt 2014 23:11
af LHstoker
Nu ved jeg så ikke, hvordan man skal forstå en stokers effekt. Er der ikke tale om en maksimal effekt? og afhænger det ikke af brændsel? eller er det kedlens maksimale evne til at optage varme?

Optimering af nuværende løsning

: 19 okt 2014 17:16
af Aaen
Jo der er tale om selve stokerens maximale effekt. Men så store stokere har svært ved at gå langt ned i effekt, det svarer lidt til at have en lastbil motor til at trække en lille person bil. det bliver aldrig økonimisk.

Her er det personbilen bare dit hus og lastbilmotoren din stoker. :wink:

Det eneste der "hjælper" dig lidt er at din salamander kedel har en virkningsgrad på 50-60 %, så får stokeren lov at arbejde lidt mere.......

Optimering af nuværende løsning

: 19 okt 2014 17:53
af dannidines
Hvor stort er dit hus? Du kan f.eks. få et biomax compact 10kw med automatisk rens til ca 19500 kr eller et Scotte mini / alm. med semirens for ca 21500 kr.

Dertil kommer monteringssæt til ca 3500 kr, men det dækkes ind af den Co2 realisering du kan få... personligt, så ville jeg skyde penge efter et korrekt dimensioneret pillefyr med automatisk rens - du vil spare så mange piller at tilbagebetalingen er mege kort samt opnå komfort ved sådan af