Side 1 af 1

Røg i magasinet

: 16 jul 2007 21:44
af Butcher
Hej
Jeg har udskiftet røret sneglen kører i fra et rundt 100 mm til et 120 mm profil rør så jeg kan fyre med flis men nu kommer der der røg i magasinet når det er ved at være tomt

: 16 jul 2007 23:31
af coctail
Det skyldes såkaldt "falsk træk", altså at dit magasin måske ikke er 100% lufttæt, så røgen finder den letteste vej ud, hvilket er gennem sneglen.

Dette er grunden til at der skal være en kontakt som slår sneglen fra, i det øjeblik du åbner låget til dit magasin. I værste fald kan det betyde tilbagebrænding, men det skal dit overrislingsystem gerne slukke (hvis du har et)
Det er ganske normalt og hvis det bliver for slemt under ifyldning, skal du bare lukke lågen i 2 minutter, så forsvinder det (hvis din låge altså slutter tæt)

Hvilket fyr har du?

: 17 jul 2007 20:52
af Butcher
Jeg har en gammel HS Tarm OT 35 kedel.
Det startede først da jeg skiftede røret sneglen kører i tilet størrer profilrør og gik fra piller til flis men røgen kommer først når stokkeren er stoppet :shock:

: 17 jul 2007 20:59
af thy
det lyder som en farlig coktail det ku ende med tilbagebrand...

er det samme snegl som inden du endrede dimintionen på røret... så er der jo noget mere åben for ilten der er i kedlen til at vandre ud mod magasin...

har du ortenlig træk i skorsten ?
har du gået kedel efter for små utætheder ?

der skal ikke meget utæthed til inden der kommer luft nok til en tilbagebrand

: 20 jul 2007 01:18
af coctail
#Thy
Da vi fyrede med flis her i huset, skete det også, men det har INTET at sige, hvis det kun sker når magasinet er åbent og ved at være tomt. Du skal huske på at sneglen vil køre det brændte materiale ud i fyret, altså fjerne ilden fra magasinet, desuden vil sneglen køre så ofte (pga. den lavere brandværdi) at ilden næppe vil kunne nå magasinet.

Hvis tilbagebranden en dag bliver så stor, at magasinet begynder at brænde/ulme, så skal det hele bare holdes lufttæt indtil at ilden går ud af sig selv.

: 20 jul 2007 20:45
af Butcher
skal sneglen være størrer det er den da ikke på en baxi
jeg har lavet en omrører en efterligning af baxis som jeg har boltet fast på siderne tænkte om den kunne få falsk luft ind den vej vil prøve i morgen når jeg kommer fra arbejde at såtte nogle pakninger i mellemfor at se om det hjælper. kan ellers ikke lige se hvad det skullevære

: 20 jul 2007 23:51
af coctail
#Butcher
Som beskrevet ovenfor, så oplever jeg det samme, når jeg fyrer med flis.. og alt er 100% originalt Reka.

Er dit låg på magasinet lufttæt?
Er det der med det samme du åbner låget eller kommer det først, når låget har stået åben i et stykke tid?

: 21 jul 2007 22:28
af Butcher
Det er når stokkeren er stoppet at røren kommer jeg vil prøve at ligge nogle pakninger imellem der hvor jeg har boltet omrøreren på tror at det er lidt utæt der