Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Mit anlæg

Her kan du skrive en anmeldelse at dit anlæg.
Det kan være stoker, pillefyr, brændekedel, solvarme, oliefyr, vindmølle, solcelle osv.
Forumregler
Følgende skal indgå i beskrivelsen:

1. En overskrift med anlægets officielle handelsnavn og type.
2. Gerne en beskrivelse/gennemgang af anlæget.
3. Gerne hvorfor du valgte dette 'anlæg frem for andre alternativer (fordele/ulemper).
4. Hvor let er driften/betjening af anlæget (herunder påfyldning af brændsel, rengøring af kedel osv.).
5. Beskrivelse af, hvad der eventuelt har været af driftstop, samt grunden hertil.
6. Har du billeder af "vidunderet", vil læserene helt sikkert værtsætte dette. Er dog ingen betingelse.

Vær opmærksom på at alle anmeldelser skal godkendes inden de kan læses. Derfor kan dit indlæg ikke læses umiddelbart efter det er skrevet.
Besvar
BEP
Stoker I
Stoker I
Indlæg: 1
Tilmeldt: 14 dec 2009 22:35

Mit anlæg

Indlæg af BEP » 15 dec 2009 00:03

Ni år gammelt. stoker på salamander kedel sammenbygget med fastbrænselsfyr ingen vamebeholdere kun varmevekslere . I 85kw til varme i hus og en 30 kw til varmt vand enu en veksler til vamt vand i stald (bilvask mm)
Varmer stuehus på 400m2 samt varmt vand fyre i hele huset .yder ca 45kwh desuden en pillebrændeovn inde i huset. Max 11kwh Årligt forbrug ca 14tons træpiller eller 12tons olivenkerner fyrer fortrindeligt med korn men det kræver rensning af kedel hver uge.Brændsel afhentes 2tons af gangen som aflæsses fra trealer med 2 tons eltalje i lade ned i kasse herfra med staldkat i silo herfra med snegl i fyr med 250 kg kammer lettere kan det næsten ikke være. Varmevekslere afrenses 1 gang årligt i saltsyre og er som nye igen. om sommeren shuntes alle rediatorer så der kun laves varmt vand. Der er ikke brugt nye reservedele i di ni år.men der er skiftet cirkulationspumper af energimæssige årsager.Motor på Stokersnegl er udskiftet fra 0,35Kw til 0.5KWpå vinkelgear indføring af træpiller styres af 1 stk ST relæ .ved brændselsskifte reguleres efter flamme temperatur og farve. Pillekammer fylles i vinterperioden hver anden dag i sommer perioden 1 gang ugentlig.Termostat på fastbrændselskedel står instillet 5c over termostat på stoker .
med venlig hilsen BEP.


Besvar