Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Dansk Stoker.

Her kan du skrive en anmeldelse at dit anlæg.
Det kan være stoker, pillefyr, brændekedel, solvarme, oliefyr, vindmølle, solcelle osv.
Forumregler
Følgende skal indgå i beskrivelsen:

1. En overskrift med anlægets officielle handelsnavn og type.
2. Gerne en beskrivelse/gennemgang af anlæget.
3. Gerne hvorfor du valgte dette 'anlæg frem for andre alternativer (fordele/ulemper).
4. Hvor let er driften/betjening af anlæget (herunder påfyldning af brændsel, rengøring af kedel osv.).
5. Beskrivelse af, hvad der eventuelt har været af driftstop, samt grunden hertil.
6. Har du billeder af "vidunderet", vil læserene helt sikkert værtsætte dette. Er dog ingen betingelse.

Vær opmærksom på at alle anmeldelser skal godkendes inden de kan læses. Derfor kan dit indlæg ikke læses umiddelbart efter det er skrevet.
Besvar
Brugeravatar
Winther
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 143
Tilmeldt: 15 jan 2007 22:20
Mit fyr: Ikke udfyldt

Dansk Stoker.

Indlæg af Winther » 08 feb 2008 12:48

Anlægget blev købt og opstillet i april 2006. Det består af en Viadrus støbejernskedel som er blevet forsynet med et S formet faldrør gennem siden. På den vandkølede rist står en løs herd som får luft fra en sidemonteret blæser. Foran herden hænger en kædespærre som dæmper støvet en del. Kedlen er ret alsidig, der er mulighed for at fyre med træ og koks, da den nederste låge er forsynet med spjæld. Der medfølger dog ikke trækregulator.Mellem lågerne er der mulighed for at montere et oliefyr. Bag på kedlen er en lille renselem. Der medfølger ikke askeskuffe. Kedlen er forsynet med et standard termometer/vandsøjle ur.

Stoker enheden er solidt udført, hvor sneglen løber i et plastrør og går ned i bunden af en 475 liters silo i galvaniseret plade. På plastrøret er der mulighed for at montere en kridtdoserer som firmaet også leverer.
Styringen er meget simpel, den består af 2 termostater, en overkogstermostat og to timere der styrer sneglens køretid og tidsinterval. Luft mængde reguleres af et skydespjæld på blæseren. Fra Smedegården kommer styringen med fabriksindstilling så der ikke skal bruges en masse tid på at sætte sig ind i indstillinger ved opstart.

Den første sommer kørte fyret på træpiller, hvilket gik helt perfekt og tanken var så, at fyre med hvede i vinter halvåret. Det afstedkom en del bøvl, dels skulle man først lære systemet at kende og dels var den ikke begejstret for at køre på ren korn, den gik bare ud temmelig tit. Herudover svinede det ganske forfærdeligt pga dårlig indstilling. En blanding af hvede og træpiller i forholdet 70/30 blev sat iværk og det fungerede. Der blev så i efteråret 2007 mulighed for at indkøbe rapspiller og forsøge en ny blanding af hvede, rapspiller. Det faldt ikke særlig heldigt ud, en blanding på 70/30 sodede ganske meget og gav oceaner af aske, to gange dagligt skulle herden renses. Blandingen blev reguleret, men blev stadig for bøvlet og derfor droppet. Herefter tilbage til den oprindelige blanding, som fungerer ganske godt.

Anlægget egner sig ikke til at stå i feks et bryggers, dertil støver og sviner det for meget under rengøring. Der er 6 kanaler der skal renses og de er vandretliggende og derfor vil der komme støv ud i rummet. Kædespærren skal også ud og renses en gang imellem. Tidsforbruget til rensning, udbæring af aske ligger på ca 20 min. Ved kornfyring skal man lige have rensebørsten gennem kanalerne hveranden dag og det tager ca 5 min.

Service fra Smedegården har jeg kun haft brug for en enkelt gang pga en sløv termostat og der har ikke været grund til reklamationer.

I det store hele har anlægget ikke givet problemer efter man først fik "føling" med justeringen. Der er heller ikke grund til montering af shuntventil, "Kedlen er ligeglad" siger firmaet.

Er man ikke til det store elektronik orgie, er anlægget et godt valg, der er i realiteten ikke noget der kan gå istykker og tilbagebrænding er en umulighed
Mvh.

Palle

Autoriseret kornsvider.


Besvar