Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Ecoteck Laura AirPlus

Her kan du skrive en anmeldelse at dit anlæg.
Det kan være stoker, pillefyr, brændekedel, solvarme, oliefyr, vindmølle, solcelle osv.
Forumregler
Følgende skal indgå i beskrivelsen:

1. En overskrift med anlægets officielle handelsnavn og type.
2. Gerne en beskrivelse/gennemgang af anlæget.
3. Gerne hvorfor du valgte dette 'anlæg frem for andre alternativer (fordele/ulemper).
4. Hvor let er driften/betjening af anlæget (herunder påfyldning af brændsel, rengøring af kedel osv.).
5. Beskrivelse af, hvad der eventuelt har været af driftstop, samt grunden hertil.
6. Har du billeder af "vidunderet", vil læserene helt sikkert værtsætte dette. Er dog ingen betingelse.

Vær opmærksom på at alle anmeldelser skal godkendes inden de kan læses. Derfor kan dit indlæg ikke læses umiddelbart efter det er skrevet.
Besvar
KennethPoulsen
Stoker IV
Stoker IV
Indlæg: 114
Tilmeldt: 21 aug 2011 21:07
Mit fyr: Ecotech Laura AirPlus
Areal: 188
Brændsel: 6mm Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 3390
Dagligt forbrug: 8 kilo
Årligt forbrug: 1,8 ton
Geografisk sted: Hundested
Kontakt:

Ecoteck Laura AirPlus

Indlæg af KennethPoulsen » 10 dec 2011 14:46

Hej alle,

En anmeldelse af vores (nye) Ecoteck Laura AirPlus, købt hos Bertelsen (http://www.pejsevarme.dk) i Helsingør i starten af november 2011.

[album]539[/album]

Vi har et Trelleborg 0-energihus fra 1986 i to plan, på i alt 188 m2. Vores eneste varmekilde (indtil nu) har været El-varme - hvilket har kunnet mærkes på Budgetkontoen :cry: . Da det samlede forbrug på et år passerede 15.000 kwh - og det faktisk kun var lånet i huset der var en større omkostning - besluttede vi at gøre noget ved det! :)

Vi vendte og drejede forskellige muligheder - bla.a. Luft til Luft anlæg og Jordvarme.

En dygtig musiker (Anders) jeg tidligere har spillet sammen med havde dog ofte snakket om noget der hed en "pillebrændeovn" som han arbejdede med, og da mine forældre har pejs og jeg var vant til det, lød det ikke helt dumt. Vi fik snakket lidt mere om mulighederne, og han anbefalede en Ecoteck som værende kvalitetsmæssigt et rigtigt godt mærke. (Det blev senere bekræftet af skorstensfejeren, da han godkendte opsætningen :great: ).

Vi fandt efterhånden ud af vores behov (vi var en tur oppe i forretningen, og Anders var hjemme hos os efterfølgende og gennemgå mulighederne og måle op og tegne :great: ), og vi endte ud med følgende krav vi havde, som skulle dækkes:

- Skulle være billig i drift / give besparelse!
- Skulle kunne klare at varme 188 m2 godt isoleret bolig op - ensartet på begge etager!.
- Skulle kunne "flytte" varmen fra stuen til førstesalen. (Kom som en følge af foregående krav).
- Skulle være billig i drift / give besparelse!
- Der måtte ikke være mere arbejde end med en pejs.
... Og fik vi nævnt, at den også gerne måtte være billig i drift, og spare penge? icon_cheesygrin.gif

Det vi ikke vidste på forhånd var, hvordan varmevekslingen (luftskiftet) i huset ville reagere, når der pludselig blev suget/pustet større mængder luft til og fra ovnen, og imellem etagerne. Erfaringen måtte vise det :?

Vi fik lavet budget og beregning på, hvor lang tid der ville gå før ovnen havde tjent sig selv hjem igen. Estimeringen var 3-4 år, meeen mon ikke det mere bliver 4-5?. (Afhænger selvfølgelig af hvor hård vinter vi får i år og de næste år!).

Vi fik ovnen bestilt, og blev lidt overrasket over at der var små 1½ måneds ventetid på at få den installeret. (Vi valgte at få den installeret, da tanken om at skulle opsætte skorsten selv ud igennem væg, og op igennem skunk/tag ikke lød videre tillokkende).

[album]536[/album]
[album]537[/album]

Installatørerne fik sat ovnen op, skorstenen blev monteret - og skorstensfejeren var flink og komme samme dag og godkende den. (Vi havde på forhånd sendt billede af, hvordan skorstenen ville blive monteret, hvilket også var godt da svenden lige måtte høre mester om det var OK at skorstenen ikke var over tagryggen). Vi fik en "betinget" godkendelse? (Mere at der var kommentar om, at skorstenen ikke var over tagryg - men ellers OK?)

[album]538[/album]

De havde dog fået et sort mellemstykke med til skorstenen i stedet for blank som resten af skorstenen. Den kommer de selvfølgelig ud og skifter - dog først i starten af Januar :roll: (Damn de ventetider!)

[album]540[/album]

Vi fik tændt op, og kørte med den i ca. en uge, før vi kunne mærke at det blev lidt for meget med den luft som ovnen suger ind i brændkammeret og bruger til at drive røgen ud i skorstenen med. Der sidder en ca. 32mm studs på bagsiden af ovnen hvor den suger luften, og når den kørte kunne vi mærke at det gav undertryk i stuen, og fornemmelsen af at der manglede luft(!). Vi fik fundet nogle PVC rør på 32mm, og boret ud igennem væggen, og isoleret rørene mellem væg og ovn pga. kulden. Det virkede meget bedre nu, selv om ovnen efterfølgende begyndte at sode halvdelen af brændkammeret til? (Må være pga. den kolde luft, eller måske den længere distance luften skal suges igennem?).

[album]542[/album]
[album]546[/album]

Efter endnu en uges tid fik vi selv boret igennem etageadskillelsen på huset, og installeret varmeflytningen til første salen. Vi måtte lede rigtig længe før vi fandt brugbare rør til dette, da studsen på ovnen var i 80mm i diameter, og stort set alle rør til ventilation og varmeflytning som kunne købes var i 100 eller 125 mm.

Efter megen søgning frem og tilbage endte vi ud med et gråt 75mm PVC rør (mærket "schwerr brennbar", vistnok kloakrør?) som vi beklædte med dobbeltklæbende tape, og efterfølgende 20mm glasuld. Tilsidst trak vi et hvidt "harmonikarør" ud over det hele i 125mm. Falder fint i ét med væggen, og isoleringen gør at der stadig er varme når man mærker udpustningen på førstesalen.

[album]543[/album]
[album]547[/album]
[album]544[/album]

Vi har også brugt noget tid på at få sat Eco-zonen op på ovnen, så der hverken bliver for varmt eller for koldt i huset. (Det går ud på at ovnen kan starte når temperaturen er nede under 22 grader f.eks., og så autormatisk stoppe igen når temperaturen er 25 grader). Målingen af temperaturen er lige ved siden af ovnen, så længere væk i huset er der lidt koldere.

Vi må dog indrømme, at vi efter vi har fået ovnen har øget temperaturen i huset fra normalt 20 grader, til nu 22 grader icon_cheesygrin.gif . Varmen er også anderledes end fra radiatorer - ikke så "tør" :great:

Vi har nu kørt med ovnen i godt 1½ måned, og vi har fået de første "tal" på, hvordan det ser ud. Vi kan kun måle ud fra temperaturen har været 4-9 grader i november i gennemsnit. Men ud fra det kan vi se, at vi har sparet ca. 700 kroner for den måned :D Dejligt, dejligt!!

Ovnen bliver renset og støvsuget hver dag. Vi har dog lidt problemer med støvsugeren, der rent ud sagt stinker når den bruges. (Lugter som et eller andet kemisk stof / opløsningsmiddel - nogen der kender til det?).

Det sværeste at vænne sig til er støjen når ovnen kører. Ikke så meget pillerne, men blæserlarmen. Specielt når vi sover, og ovnen starter - så kan det altså høres, også selv om ovnen er sat til ikke at varmeflytte når vi skal sove. Men vi er ved at vænne os til det :|

Den gode varme og de sparede penge er simpelt hen bare godt! :great:

Erfaringerne med bertelsen pejsevarme er, at de godt nok er hurtige til at sende fakturaer og efterfølgende kontoudtog ud (Fakturaen kom et par dage efter installering, med betalingsfrist tidligere end modtagelsesdato :lol:, og kontoudtog kom så 4 dage efter igen. Det tager dog LAAAAAANG tid når det er den "anden" vej - nemlig at de skal installere noget. (1½ måned for at få ovnen installeret, og efterfølgende 2 måneder for at rette et fejlleveret mellemstykke på skorstenen, samt et fejlmonteret overgangsstykke mellem skorstensrør og væg). Det kan de sg* godt gøre bedre!

Ellers har service og vejledning været super!

Venlig hilsen
Kenneth
Solceller:

Paneler 26 stk. 240Wp EG240M60C Sort (i alt 6240wp) samt 2 stk. Delta Solivia 2.500.
Installeret WP = 6.240. Forventet årlig produktion 5.656 Kwh.
Stik syd, vinkel ca. 45 grader


Besvar