Side 2 af 3

Re: Ingen temp visning

: 26 nov 2008 16:14
af tn
jni skrev:Desværre lever NBI ikke op til lovens krav, hvis fejl ikke kan lokaliseres over telefon, kræver de ofte brænder sendt ind til reperation
Der er jo ikke mange der gider fryse under den diskution, men mon ikke de kunne overtales til og sende en ny føler
mvh Jesper


Hej

da jeg for to år siden indstallerede min woody, oplevede jeg også efter et par dage, at temp føler viste 0 eller ligfrem - grader.
Jeg tog føler ud, og skar forsigtig isoleringen op på føleren, det viste sig at der var kortslutning helt ude hvor ledning er loddet på føler.
Efter at have skilt ledninger fra hinanden og isoleret med lidt isolerbånd, fungerede den igen.
Henvendte mig til NBE, og de sendte straks en ny uden beregning.
Så prøv e.v.t dette.
e.v.t prøv at bøje lidt på ledning helt ude ved føler og se om den begynder at vise noget.

Re: Ingen temp visning

: 26 nov 2008 16:38
af Jan_Al
Hvis det er en pt100 føler, så skal modstanden være nøjagtig 100ohm ved 0graderC. Hvis den viser en meget lav temperatur, så er det fordi føleren/ledningen er kortsluttet. Havde kredsen derimod været afbrudt ville den have vist en maksimal temperatur. Tabellen kan findes her: http://whiteat.com/zbxe/?module=file&ac ... c4030fa8a4

Re: Ingen temp visning

: 26 nov 2008 19:33
af jesperrl
Idag viser den så 3 grader. Jeg må vel antage at føleren er kortsluttet.
Jeg ha købt fyret hos www.vvs-grosisten.dk og det er kun nogle måneder gammelt og har kun kørt i 3 uger.

Re: Ingen temp visning

: 26 nov 2008 20:00
af Troldmand.
Jeg tror nu ikke det er en PT 100 /1000 føler.... Pt 100/1000 føler er "vel" mest en røgføler - altså en føler til høj temperatur. Tror nærmere det er en NTC føler og på nok 12 kohm. Selvfølgelig kan jeg tage fejl, da jeg ikke kender føleren.
Jesperrl, kan du få den ud af røret, og selv lode lidt, har jeg NTC'en godt nok kun på 10kohm, giver en fejlvisning på næsten ingenting. Koster kun tre kr.
Men som sagt, kender ikke føleren,

Måske kan du få lidt ud af det her..gøre det selv projekt :great:

viewtopic.php?f=20&t=4338

Re: Ingen temp visning

: 26 nov 2008 20:29
af jesperrl
Der bliver vist ikke noget lodde arbejde her. Der er jo stadig garanti på den og jeg har sendt mail til sælger.

Re: Ingen temp visning

: 26 nov 2008 20:53
af Troldmand.
jesperrl skrev:Der bliver vist ikke noget lodde arbejde her. Der er jo stadig garanti på den og jeg har sendt mail til sælger.


Ok. Jeg synes bare, jeg på et tidspunkt læste at nbe ikke overholdt et eller andet, uden at man skulle sende en hel masse op til dem. Du kan da reparere den gamle, når du får en ny, så har du da en ekstra...

Re: Ingen temp visning

: 26 nov 2008 22:25
af H.S
Hej Jesper

1. Jeg går ud fra at du har haft strømmen taget fra i nogle sek..

2. Jeg vil mene at en kortsluttet føler vil give 0 °C
Jeg har aldrig testet det 8) Men da Den Micro der er brugt har A/D Converter på 10 bit (1024)
og den har en deling på ,1 °C og skal kunne vise en værdi på op til omkring 100 °C

Det med LO er fordi den ikke indenfor et forudsat tidsrum har nået den temp der giver fejlen
og da den tror din kedel er 0 °C så vil den komme

3. prøv at tage den ene ledning af få skal den efter opstart vise ---- en Scotte = brudt føler
Hvis den gør det så må det være føler der er def.. eller kortsluttet ledning. /føler

Føleren er en NTC eller PTC mener det er det første kan ikke huske værdien.

Håber at dette kan hjælpe dig lidt :great:



jesperrl skrev:Hej,

Prøver at spørge eksperterne da der er opstået en krise med mit nye fyr.

I displayet skriver den .0 der hvor den skulle skrive temp og den køre bare et par timer og så stopper den. Er det føleren der er defekt eller hvad kan der være galt?

Håber på hurtigt svar.

Mvh
Jesper

Re: Ingen temp visning

: 26 nov 2008 23:50
af Falck
Jeg mener nu at den viser 999 hvis føleren af afbrudt, men det han godt være du har ret Henrik.
DanceReggae.gif
H.S skrev:Hej Jesper

1. Jeg går ud fra at du har haft strømmen taget fra i nogle sek..

2. Jeg vil mene at en kortsluttet føler vil give 0 °C
Jeg har aldrig testet det 8) Men da Den Micro der er brugt har A/D Converter på 10 bit (1024)
og den har en deling på ,1 °C og skal kunne vise en værdi på op til omkring 100 °C

Det med LO er fordi den ikke indenfor et forudsat tidsrum har nået den temp der giver fejlen
og da den tror din kedel er 0 °C så vil den komme

3. prøv at tage den ene ledning af få skal den efter opstart vise ---- en Scotte = brudt føler
Hvis den gør det så må det være føler der er def.. eller kortsluttet ledning. /føler

Føleren er en NTC eller PTC mener det er det første kan ikke huske værdien.

Håber at dette kan hjælpe dig lidt :great:



jesperrl skrev:Hej,

Prøver at spørge eksperterne da der er opstået en krise med mit nye fyr.

I displayet skriver den .0 der hvor den skulle skrive temp og den køre bare et par timer og så stopper den. Er det føleren der er defekt eller hvad kan der være galt?

Håber på hurtigt svar.

Mvh
Jesper

Re: Ingen temp visning

: 27 nov 2008 10:33
af H.S
Hej
Jo det kan godt ske det er 999 som det også er hvis der ingen røgføler
mente bare det var det samme som hvis man tager det runde stik af brænder
det giver som jeg husker det ----
:lol:
Falck skrev:Jeg mener nu at den viser 999 hvis føleren af afbrudt, men det han godt være du har ret Henrik.
DanceReggae.gif
H.S skrev:Hej Jesper

1. Jeg går ud fra at du har haft strømmen taget fra i nogle sek..

2. Jeg vil mene at en kortsluttet føler vil give 0 °C
Jeg har aldrig testet det 8) Men da Den Micro der er brugt har A/D Converter på 10 bit (1024)
og den har en deling på ,1 °C og skal kunne vise en værdi på op til omkring 100 °C

Det med LO er fordi den ikke indenfor et forudsat tidsrum har nået den temp der giver fejlen
og da den tror din kedel er 0 °C så vil den komme

3. prøv at tage den ene ledning af få skal den efter opstart vise ---- en Scotte = brudt føler
Hvis den gør det så må det være føler der er def.. eller kortsluttet ledning. /føler

Føleren er en NTC eller PTC mener det er det første kan ikke huske værdien.

Håber at dette kan hjælpe dig lidt :great:



jesperrl skrev:Hej,

Prøver at spørge eksperterne da der er opstået en krise med mit nye fyr.

I displayet skriver den .0 der hvor den skulle skrive temp og den køre bare et par timer og så stopper den. Er det føleren der er defekt eller hvad kan der være galt?

Håber på hurtigt svar.

Mvh
Jesper

Re: Ingen temp visning

: 29 nov 2008 09:21
af jesperrl
Så fik jeg gang i Scotten igen. Temp. føleren er skiftet ud med en ny som jeg fik leveret på garanti fra VVS-grossisten.
Jeg lavede lige et par tests inden jeg monterede den nye. Uden føler monteret viser den 999 i display. Føleren har en modstand på 1,748 Kohm ved en omgivelses temp på ca 10 grader.