Side 1 af 1

Kobberrør til øldåsesolfanger?

: 15 jul 2010 02:05
af Fafler
Jeg overdækket vores Intex pool med et "drivhus" af dampspærefolie, fordi vi alle er rejerøde af solen og så er den iøvrigt kold om morgenen. Og nu tænker jeg at det ville være godt med en solfanger til den. Egentlig havde jeg fundet nogle radiatorer i den blå, som jeg ville have brugt, men nu ser jeg så de her fancy øldåse nogen på nettet. Der er bare en enkelt ting omkring dem jeg ikke kan finde noget om nogen steder:

Hvor får jeg fat i kobberrørene?

Det skal gøres billigst muligt, for det er kun for sjov. Træet får jeg af naboen og glasset af en kammerat, der skiftede vinduer i foråret og nu står de bare i haven og står. Pumpen har jeg fra sidste år hvor den pumpede regnvand fra en palletank om til drivhuset. Øldåserne står meget belejligt i en sæk i garagen. Og så skal der bare nogle slanger og lidt spændebånd til...

På forhånd tak.

Re: Kobberrør til øldåsesolfanger?

: 15 jul 2010 15:44
af pelle
Hej
Det er det billigste kobberrør jeg kan finde . 1250 kr. for 50 m 10 mm blød kobberrør. Ved køb af to ruller. 1000 kr. pr. rulle.
http://www.hedestoker.dk/shop/category.asp?id=361
mvh
Pelle

Re: Kobberrør til øldåsesolfanger?

: 15 jul 2010 18:58
af andersen2009
Prøv og køb 5 mure-baljer i jem&fix og fyld dem med poolvandet og lad dem så flyde rundt nede i poolen... du har nu en meget effektiv sol"fanger". Det virker selvfølgelig kun hvis poolen står i solen :)

2 baljer hævede vores vand til 30.4 grader igår..!

Min VVS køber jeg iøvrigt her: http://www.bundprisvvs.dk/vvs_butik/cat ... roductname

Hvis du vil slippe lidt nemmere om ved det, end øldåer, er dette en utrolig nem løsning til 15mm kobberrør http://www.buildahouse.dk/Varmefordelin ... m_4144.asp Dem har jeg bygget min solfanger af (eller er igang med :) )

Kenneth