Side 1 af 1

råd & vejledning til sol/pilleanlæg

: 06 okt 2012 23:57
af klaus007
Hej alle

Er ny på dette forum som jo ser ganske fantastisk ud! icon_cheesygrin.gif
Jeg har bygget nyt fyrrum, sat stokerfyr op og er nu igang med 90 vacuumrør på taget, men er strandet lidt med hensyn til sammenkoblingen imellem stoker og solen.
Er der en videnskabsmand inden for dette felt, som, mod betaling (eller hvad vi nu kan finde ud af) ville kunne komme forbi til en kop kaffe?

På forhånd tusind tak, og tak for et rigtig godt forum.
Mvh. Klaus

råd & vejledning til sol/pilleanlæg

: 07 okt 2012 06:42
af dannidines
hej Klaus,

jeg ser to umiddelbare installationer:


1. solfanger tilsluttes på nederste spiral i din VVB som en lukket kreds og stoker tilsluttes øverste spiral som lukket kreds.. alt efter størrelse på din VVB 600/500/300/200 så vil solfanger varme den op og når settemp opnås kan topspiralen bruges som veksler/kølekreds og trække overskudsvarme ud i centralvarmeanlægget.

2. du monterer en varmeveksler hvor frem og retur fra centralvarme monteres på den ene side, ganske som på en radiator. på den anden side monteres frem og retur fra solvarmen og vupti varmen trækkes over i centralvarmeanlægget og VVB den vej.

ved ovenstående setup vil du dog gå glip at nogle kw effekt i centralvarmeanlægget da det skal gennem kedlen og varme den op først

jeg har personligt setup som i model "1." og har en suncomfortstyring som kan styre netop en kølekreds osv..

jeg ved godt du spørger til et konsulent besøg, men ville lige give dig et par simple fif, måske det får dig igang af dig selv:-)

tillykke med anlægget, du bliver glad og tilfreds - lang forrentning eller ej, så er mit Scotte & 90 rør et lykkeligt tiltag her på matriklen

råd & vejledning til sol/pilleanlæg

: 07 okt 2012 07:52
af Thomas83
Hvad med noget akkumuleringstank?
Jeg tænker lidt at når vvb er varmet op af solen begynder den at varme din akkumuleringstank op fra bunden. Din stokerkedel kan tilsluttes således at den altid tar vandet fra akkutanken. du kan bygge en trevejsventil på så om vinteren når stokeren køre mere eller mindre hele tiden løber vandet direkte ud til radiatore. om forår og efterår drejer du hanen og stokeren varmer nu halvdelen af akkutanken op simpelthen for at få nogle længere driftintervaller, det er der mere økonomi i i stedet for alle de start og stop hele tiden den laver i overgangsperioder. om sommeren stiller du den så til at radiatorene tar vandet direkte fra akkutanken uden det skal igennem kedelen eller noget. Denne måde er god når man skal kombinere kedel, akkutank og solvarme ulempen ved det er at det kræver nogle pumper og et par haner, så det koster lidt + at man skal gå og holde lidt øje med vejr og temperatur på varmeanlæg

råd & vejledning til sol/pilleanlæg

: 07 okt 2012 09:34
af klaus007
Tusind tak Danni og Thomas, det var hurtigt svar!

Jeg har en 300L vvb med to spiraler, så tænker at solen køre på den ene, og når der er overskud, så aktiveres en motoventil som sender varme til en veksler og over i min 1000L akkutank.
Jeg har koblet en ladomat mellem fyr og akkutank.
Jeg har købt Hr. Dregstrups bog og kan læse at der skal altid en pumpe på hver side af en veksler. Det vil vel sige, at der skal sidde en pumpe mellem veksler og akkutanken. Men hvis der ikke er overskudsvarme fra solen, så er der vel igen ide i at denne pumpe kører? Måske man kan sætte en "temperaturstyring" på, til at tænde og slukke pumpen?
Jeg forsøger lige at lave en tegning af anlægget, og uploader...

Mvh. Klaus

råd & vejledning til sol/pilleanlæg

: 07 okt 2012 22:09
af Flemming DJ
klaus007 » 07 Oct 2012, 09:34 skrev: Jeg har købt Hr. Dregstrups bog og kan læse at der skal altid en pumpe på hver side af en veksler. Det vil vel sige, at der skal sidde en pumpe mellem veksler og akkutanken. Men hvis der ikke er overskudsvarme fra solen, så er der vel igen ide i at denne pumpe kører? Måske man kan sætte en "temperaturstyring" på, til at tænde og slukke pumpen?
Det har du ret i - den skal da bare styres sammen med motorventilen, der "stiller om" til varmeveksleren. Evt via et hjælperelæ, hvis din solvarmestyring ikke har muskler nok i udgangen til at trække en pumpe. :great: