Mug & slagger
: 22 okt 2008 17:19
Jeg fik en sæk gammel sur byg-såsæd min far havde fundet, og han var flink og tænkte at jeg da lige kunne "bage" lidt på den. Frisk er man jo på at prøve nogt nyt, så den røg i stokeren sammen med en sæk træpiller. Jeg snittede lige bunden op på sækken med såsæd så den røg ned i magasinet, men NEEEJ !! Store klumper muggent korn !! halvdelen af kornet var fint, men i den side der havde ligget nedad var det helt muggent og klistret sammen. Nå, men hva faen, hjemme-krematoriet skal da ha en chance, så jeg lod den æde det og det er brændt forbavsende godt, dog med en del slaggedannelse. Har måtte rense hærden hver dag, mod en gang om ugen med hvede/træpiller.
Men så er det afprøvet
Giver byg mere slagger end andre kornsorter, eller er det mon pga. de fugtige mugne klumper ?
Men så er det afprøvet
Giver byg mere slagger end andre kornsorter, eller er det mon pga. de fugtige mugne klumper ?