Side 1 af 1

Varmepumpe luft-vand erfaring

: 30 sep 2016 14:39
af PeterSvendsen
Hej,

Vi har i dag Stokerfyr PH12 i vores hus som totalt er på 240m2 i 3 etager, taget er isoleret med 30cm og væggene omkring 14 cm.
Vi overvejer at skifte stokerfyret ud med et luft-varme varmepumpe system, men vil gerne være sikker på vi kan holde varmen til vinter også....

Jeg er blevet rådet til at købe Panasonic da de virker til -15 grader som jeg forstår det.

Er der nogle af jer der har erfaring med Panasonic og vinteren..... er det ok eller kræver det at I har en ekstra varmekilde (gas, brændeovn eller lignende)?

Venligst
Peter

Re: Varmepumpe luft-vand erfaring

: 30 sep 2016 20:36
af HR LUCCA
Du skal nok lige komme med lidt flere oplysninger om huset , feks om i har radiator eller gulv varme da luft-varme pumpe bedst egner sig til gulvvarme

Re: Varmepumpe luft-vand erfaring

: 01 okt 2016 09:10
af Claus Birth
Hej Peter!
Hr. Lucca skriver rigtigt, at et svar vil være mere præcist hvis du udfylder din profil samt evt. fortæller lidt mere om din ejendom (boligen). Med erfaringer fra pillefyr/stoker antager jeg at du har et vandbåret anlæg, altså radiatorer rundt om i huset. Årsagen til at vi fleste skiftede til biobrændsel var at det var billigere end f.eks. olie. Hvis din nuværende varmekilde kan klare husets varmetab på kolde vinterdage kan en luft-vand varmepumpe det også. Beregningsmæssigt er det hvor mange kW yder dit fyr ved vintertide? en lignende effekt skal varmepumpen have med mindre man satser på at supplere hvis det bliver meget koldt til vinter. Håber det er forståligt det jeg skriver.

Hilsen

Claus Birth :great:

Re: Varmepumpe luft-vand erfaring

: 01 okt 2016 21:44
af PeterSvendsen
Beklager det var selvfølgelig vigtigt.

Vi har begge dele, dvs både gulv varme og radiatorer. Kælder og 1 sal er der gulvvarme mens der er radiatorer på stueetagen.

Jeg ved ikke hvordan jeg kan regne ud hvor meget stokerfyret kan levere i de koldeste vinterdage med antager det er 12 kW eftersom det er et PH12, den varmepumpe jeg har set på er Panasonic AXC12GE8 dvs også 12 kW.

Venligst
Peter

Re: Varmepumpe luft-vand erfaring

: 02 okt 2016 18:17
af DBS
Varmepumper skal helst kører med lav fremløbstemperatur, for at have en ordentlig økonomi.

Du har radiatorer, disse skal være pænt overdimensioneret, for at kan afgive en tilstrækklig varme ved lav temperatur.

En måde at prøve det af på, er at sørge for at fremløb til dit hus, svare til den temperatur som varmepumpen kan levere, og så se om du har nok varme i huset.

Re: Varmepumpe luft-vand erfaring

: 02 okt 2016 21:11
af PeterSvendsen
Så du anbefaler at vente en vinter for at se om anlægget kan klare det?

Re: Varmepumpe luft-vand erfaring

: 02 okt 2016 21:36
af DBS
Det ville være det sikre, men måske du allerede har lagt mærke til, om dine radiator, når du fyre, bliver varme helt til bunden, for så kunne det være de ikke er store nok, eller omvendt de kun bliver lidt varme i toppen.

Men nu er der ikke spurgt ind til, din fremløbs temperatur i dag, men gætter på den er det samme som fyrets temperatur.

Det er vel planen at varmepumpe skal stå i huset, og ikke i en udbygning et stykke fra huset?

Re: Varmepumpe luft-vand erfaring

: 02 okt 2016 22:39
af PeterSvendsen
Vi har en lang ikke så høj radiator dvs ca 25 cm høj og 2.5m bred.. Kan ikke huske om den plejer at være varm overalt eller kun for oven men ellers er radiatorene normalt kun varme i toppen som jeg husker det.

Fremløbet plejer at være mellem 70 og 80 om vinteren.

Planen er at varmepumpen skal stå i huset ja :-)

Re: Varmepumpe luft-vand erfaring

: 02 okt 2016 23:25
af HR LUCCA
En varmepumpe dur ikke hvis fremløb temp skal være 70-80 grader , men der er et link her der måske kan hjælpe dig http://www.energitjenesten.dk/er-mit-hu ... pumpe.html
Måske er løsningen et nyt pillefyr (hvis det gamle ikke er af nyer dato ) med mindre rengøring , servise og mere effektiv især forår og efterår .