Side 1 af 1

Jordvarme med solfanger.

: 11 mar 2012 22:50
af Ollii
Jeg skal til at flytte i nyt hus hvor der er jordvarme monteret.

Da jeg har nogle gamle solvarme paneler liggende vil jeg selvfølgelig også gerne have disse monteret med.
Vil derfor gerne høre andre folks meninger om hvordan disse monteres mest effektiv. Da jeg leger lidt med tanken om at montere disse med en varmeveksler på jordvarme slangerne retur fra varme pumpen.
Og derefter lave en shunt mellem frem og retur på brine rørerne. Dette vil i min teori resultere i af shunten altid vil kunne holde en optimal temperatur forskel mellem frem og retur på brinen. Så længe der er varme fra solen. derudover vil solfangeren aldrig kunne komme i kog. Og mine jordvarme slanger vil vel også kunne slæbe en del solvarme ned til akkumelering. Derudover vil jeg kunne hente effekt fra solen allerede ved ca 5-10 grader i fangeren? Og forhåbentlig holde en god økonomi på jordvarme pumpen.

Er jeg helt tabt? Eller er der noget jeg har overset i min teori?

Jordvarme pumpen er en 1 år gammel vølund med 1000 meter jordvarmeslange.

M.v.h. Ole.

Jordvarme med solfanger.

: 12 mar 2012 06:37
af Zarge
Var ved at grave lidt i det til min onkel engang, blev dog ikke til noget, men jo fra returen på pumpen, op i fangerne, og fra dem nedi jorden, og så frem til pumpen igen. Så sørger jorden for at optage ( lager) noget af varmen så fremløbet til pumpen ikke bliver for højt, det er vist normalt begrænset hvad sådan en fætter kan tåle det kommer ind med...

Jordvarme med solfanger.

: 12 mar 2012 08:33
af Bjarne B.
Skal slangerne ikke være lagt i sand for at lagre varmen uden den forsvinder lige så hurtigt, som man kan sende den derned?

Jordvarme med solfanger.

: 12 mar 2012 23:19
af no100
Hej ollii
Til lykke med det nye hus.
Der er mange ting at tage stilling til
Hvor godt er VP. anlægget dimissionsret, hvis det er et godt anlæg bliver besparelsen lille. En færdig enhed koster 30 Kilo.
Slange i en meters dybde taber meget varme til verdensrummet, i slutningen af august er jorden ca. 15c. og mår det bliver fyrings sæson er temperaturen faldet til ca. 9c. :shock: Varme i fast masse bevæger sig i alle retninger og dermed vil ½ delen alder rede være på vej op og gå tabt. :(
Har du mulighed for at bruge det til varmt vand og gulvvarme, er det min mening at det er en bedre investering, du spare mange timers kørsel med lav cop. til varmtvand og VP.+jordslange vil være i beder form mår det skal køre, der er mange måder at få en god cop.
:great:
Er solfangerne i dårlig stand men tætte (vand siden) er det muligt at bygge dem om til energifanger, det giver lavere temp. Men langt langt langt flere drift timer.
Hvad der er bedst i dit tilfælde er ikke muligt at afgøre på afstand, held og lykke med anlægget.
no100.

Jordvarme med solfanger.

: 13 mar 2012 16:55
af Ollii
Tak for svar.

No100. Det var som energifanger jeg havde tænkt mig panelerne. Skal de i så fald stå frit?

Jeg bemærkede sidste år at brinen kom ind med nul grader fra jordslangerne sidste år. og her mener jeg der burde være noget at hente.

Jeg må vist hellere sætte mig lidt ind i princippet med jordvarme.

M.v.h. Ole.

Jordvarme med solfanger.

: 16 mar 2012 18:37
af no100
Energifangeren skal de stå frit, den skal have rigeligt med luft men det er ikke det samme som at den skal stå ude på et åbent areal. En varm brise og en kold vind, er det mon det samme. Jeg vil sige ja, det kan det godt være, forskellen er luftens hastighed.
Jeg har bygget 2 energifanger og det første er lavet som et ”plankeværk” det står delvist frit og er et forstudie til min anden energifanger. :shock: Det lille bildel i højre hjørne.
Energifanger 2 er bygget som pladesolfanger i opbygning med lodrette rør, den står en meter fra et levende hegn af træer og på den anden side er det meningen at jeg skal lave drivhus vægen, mår det er færdigt vil energifangeren være en krydsning mellem en solvæg og en energifanger.
I dag med sol og en ude temp. På ca. 12 c. Har den lagt 18 KWH i jorden. :great:
hilsen no100.

Jordvarme med solfanger.

: 21 mar 2012 15:06
af Ollii
Det lyder rigtig godt. Og det må jeg vist hellere arbejde videre med.